Boek

De bijzondere zuivere koffie van Met in Amsterdam

Ontdek waarom onze koffie zo bijzonder (lekker) is!

De bijzondere zuivere koffie van Met in Amsterdam

Artikel gaat verder onder afbeelding

De bijzondere zuivere koffie van Met in Amsterdam

Koffie is een van de meest bekende drankjes ter wereld. Het (meestal) warme drankje wordt door velen gewaardeerd vanwege de sterkte, de smaak en de geur. Koffie bestaat ondertussen ook al honderden jaren en wordt in veel verschillende culturen gedronken, vandaar natuurlijk ook de populariteit. Ook bij Met Amsterdam worden er dagelijks vele cappuccino’s, lattes en andere koffies geserveerd. Maar, onze koffie is niet zomaar koffie. Wij serveren namelijk alleen Zuivere Koffie; gemaakt door (ex) gedetineerden. Hoe deze koffie precies tot stand komt lees je in dit blog!

Zuivere Koffie?

Zuivere koffie is het eerste koffiemerk ter wereld waarbij koffie in de gevangenis gebrand wordt. Hiermee biedt de koffieleverancier (ex-) gedetineerden een kans op de arbeidsmarkt en een kans om te re-integreren. Zuivere Koffie heeft een eigen branderij in de gevangenis en daarnaast zijn er diverse winkels waar de koffie wordt verkocht. Op deze plekken werken de (ex-) gedetineerden, waardoor zij een eerlijke kans op een succesvolle terugkeer in de samenleving krijgen.

Het doel van Zuivere Koffie is dan ook om te helpen met resocialiseren en re-integreren, om hiermee de kans op recidive te verkleinen. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat het re-integreren de kans op herhaling van strafbaar gedrag met 47% kan verkleinen. Het hebben van een baan, of een vergrote kans daarop, maakt een significant verschil voor een succesvolle terugkeer in de maatschappij. Met de 100% biologisch en fair trade koffie willen ze minimaal 500 levens veranderen. Meer informatie over het proces lees je op de website van Zuivere Koffie.

Once a criminal, always a criminal

De bekende quote ‘once a criminal, always a criminal’ klopt helemaal niet volgens oprichter Jemuel Lampe. Hij kwam op jonge leeftijd al in aanraking met politie en justitie maar heeft hierna zijn leven flink verbeterd. Lampe vond 20 jaar geleden zijn heil en toekomst in koffie, en is daar vandaag de dag nog steeds druk mee bezig. Met deze sociale onderneming wil hij iets terug doen voor de maatschappij. Zuivere Koffie geeft (ex-) gedetineerden een eerlijke start wanneer ze weer terugkeren in de maatschappij. Life changing coffee!

Zuivere Koffie bij Met Amsterdam

Zoals misschien al duidelijk was geworden is de Zuivere Koffie ook verkrijgbaar bij Met. Ieder kopje koffie dat wij serveren wordt met liefde gemaakt, met de bonen van Zuivere Koffie als basis. Hoe mooi is dat? Kom gezellig langs bij Met Sabor om een heerlijk kopje zuivere koffie te proeven en te genieten van een heerlijke lunch of diner. Benieuwd naar welke koffie wij allemaal serveren? Bekijk dan onze koffiekaart. Wil je zeker zijn van een plekje in ons restaurant? Reserveer dan van tevoren. Tot snel!

Met Restaurant - De bijzondere zuivere koffie van Met in Amsterdam

Deel deze bericht met vrienden

Bel